fbpx

 

Nem csak azért szeretünk Szentendrére járni mert nagyon közel van a fővároshoz, hanem mert tudjuk, hogy mindenki megtalálhatja a városban a neki tetsző kikapcsolódást.

 

A város történelme, amit az angol oldal blogján részletesen bemutattunk, a mai napig meghagyta nyomát a szentendrei épületeken, a lakosokon. A múlt nagy részét mindenki ismerheti a történelem órákról, itt csak pár sorban térnék ki rá.

 

Az első században Ulcisia Castra, Farkasvár néven a Római Birodalom része volt ez a dunaparti terület, ahol a folyó jó védelmi vonalként szolgált. Majd számos nomád törzs haladt át rajta a következő századokban.

 

Szent István a Visegrádi megyéhez csatolta, a törökök is bevették, de elűzésüket számos különböző nép letelepedése követte. A mai belváros mediterrán képét az itt élő horvát, szerb,  görög, szlovák és német népek alakították ilyen színessé, változatossá.

 

Ahány nép és vallás, annyi különböző templom harangját hallani a sikátorokkal teli macskaköves óvárosban.

 

 

A festők városa

 

Fontos mérföldkő volt a mai városkép kialakulásában az, hogy a 19. század végén számos művész telepedett le a városban. Sokan Szentendre és Leányfalu kertesházaiban alkottak és kiállítottak, a színes utcák és a természet sok kép témája lett, de a nonfiguratív szobrászat egy-egy példája ma is megtalálható a város különböző pontjain.

 

Itt: http://www.muzeumicentrum.hu/ számos szentendrei múzeum kiállításait ismerheti meg az érdeklődő.

 

 

Akár egy belvárosi sétára már megéri kijönni a fővárosból Szentendrére, de tavasztól már pezseg az élet, nyáron pedig minden hétvégén belefuthat az ember valamilyen rendezvénybe.

 

Aki nem bízza a véletlenre, itt: http://iranyszentendre.hu/events/ megnézheti mik a várható programok a városban.

 

Ha már foglalná is a programját, írjon az info@dunarama.hu emailcímre és segítünk a programszervezésben!
Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szentendrei-fesztivalok.html , http://szentendre.hu/

Pin It on Pinterest

Share This