fbpx
Két fa hajónk, a Lakmusz és az Unicum, Dunarama 30 elnevezésű személyszállító kisgéphajók. Ez a típus a Velencéből megismert vízitaxik mintájára készült, sorozatgyártásra alkalmas modell, amely kényelmes és elegáns kialakításával a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.

De a tél nem kedvez ezeknek a hajóknak, célunk pedig, hogy ebben a szünetben mindent megtegyünk az állagmegóvás és a szezonra felkészítés érdekében.

Évente változó,hogy meddig tudjuk a Dunán hagyni Őket, de általában Novemberben érkezik el a szárazföldre tétel és a felújítás .

A hajók egész szezonban folyamatosan dolgoznak, nincs idő hosszadalmas szerelésre, ezért ilyenkor próbálunk mindent végignézni. Ezzel elkerülendő a hibákat melyek akadályoznák a nyári munkánkat.

Külső javítások

Kiemeléskor derül fény az esetleges külső sérülésekre a hajótesten. Ezek kijavítása majd a felület kezelése az első lépések.

A legnagyobb munka a fa felületek lecsiszolása, lakkozása folyik. Számos új réteg kerül a hajóra, hogy a Nap és az időjárás minél kevésbé hasson a felületre.

Belső tér

A külső megjelenésen kívül fontos a belső tér kényelme, funkcionális működése.

A vendégek bőr üléseken ülve élvezhetik a hajózást, ennek a luxus érzetnek a fenntartására is külön figyelmet fordítunk. Pár évente újra húzatjuk az üléseket, ezért lehet régebbi képeken sárga színűvel is talákozni.

A minőségi zenelejátszáshoz és az igény szerinti catering szolgáltatáshoz szükséges technika is ellenőrzésre, fejlesztésre kerül ilyenkor.

Motor, technikai háttér

Hajóinkban 260 lóerős Volvo Penta motor található. Ezeknek az éves ellenőrzése, esetleges alkatrészek cseréje is ilyenkor történik.

Minden műszer, lámpa, kürt ellenőrzésre kerül, és ahogy motorikusan és külsőleg is tökéletes állapotba kerülnek a hajók, már csak a tavaszra kell várni.

Mindeközben a DunaTaxi végig vízen volt és szállította utasait, mert az úgy készült,hogy bírja a téli időjárást. Sajnos a januári jégzajlás okozott egy két hetes kényszerpihenőt, de utána újra száguldott a hajó.

Reméljük hamarosan a fa hajókkal is kezdődhet a szezon és bízunk benne, hogy a felújítás felkészítette a hajókat a folyamatos igénybevételre, mert szeretnénk hogy minél több vendég ismerhesse meg a dunai élményhajózást.

Pin It on Pinterest

Share This